Subsidie KWF voor datamanagement klinische studies

IKNL ondersteunt en verzorgt centraal en lokaal datamanagement voor klinische studies, centraal en lokaal trialconsulentschap en ook monitoring. Om deze activiteiten financieel te borgen, biedt het IKNL-trialbureau ook ondersteuning aan bij het aanvragen van subsidies bij KWF Kankerbestrijding. Deze ondersteuning geldt voor alle studies waarvoor IKNL diensten verleent. Aanvragen moeten voor 4 april 2016 zijn ingediend bij KWF.

De trialconsulenten van het trialbureau begeleiden de aanvraag en dragen zorg voor inhoudelijk advies op protocol, CRF, haalbaarheid, patiëntinformatie en uiteraard een passende offerte voor het aanvragen van de juiste subsidievergoedingen. Artsen en onderzoekers die ondersteuning willen bij de onderbouwing van hun aanvraag voor de indieningsronde van 4 april, dienen dit zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 14 maart, te laten weten via trialbureau@iknl.nl.

Het is belangrijk te zorgen voor een zo volledig mogelijk pakket aan finale studiedocumenten, zoals CRF’s, protocol, patiënteninformatie en lekensamenvatting? Bij onvolledige aanvragen of aanvragen die ingeleverd zijn na 14 maart, kan het trialbureau tijdige indiening (voor 4 april) helaas niet garanderen.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe publicatie onthult verband tussen inkomen en kankerdiagnoses

Kanker en sociaal-economische status Het is bekend dat mensen met een laag inkomen gemiddeld 7 jaar korter leven en 22 jaar eerder een minder goede gezondheid ervaren dan mensen met een hoog inkomen. Dit heeft ook betrekking op het risico op kanker. Vandaag publiceert Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) het eerste deel van een drieluik over sociaal-economische status (SES) en kanker, waarbij SES staat voor de maatschappelijke positie die iemand inneemt vaak gemeten naar inkomen of opleiding. In dit eerste deel wordt de relatie belicht tussen inkomen en kankerdiagnoses en tussen inkomen en het stadium van kanker bij diagnose. lees verder

Voorkom niet-passende zorg door vroegtijdige inzet gespecialiseerde palliatieve zorg

Arts meet bloeddruk op bij patiënt Een aanzienlijk aantal patiënten met levensbedreigende ziekten zoals kanker ontvangt potentieel niet-passende zorg in de laatste 30 dagen van het leven, zoals spoedeisende hulp-bezoeken, ziekenhuis- of IC-opnames of overlijden in het ziekenhuis. Dit blijkt uit een onderzoek van Manon Boddaert en collega’s, waarover onlangs gepubliceerd werd in het special issue ‘Palliative Care for Patients with Cancer’ van Cancers. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg aan het einde van het leven is een prioriteit voor patiënten en hun families en voor de volksgezondheid.  De onderzoekers onderstrepen het belang van vroegtijdige inzet van gespecialiseerde palliatieve zorg in complexe sitaties als integraal onderdeel van de reguliere zorg. lees verder