Vraag tijdig offerte aan voor diensten IKNL-trialbureau & KWF-subsidie

Vraag tijdig offerte aan voor diensten IKNL-trialbureau & KWF-subsidie

In verband met de coronacrisis is de deadline voor het aanvragen van subsidie voor de financieringsronde call 2020-II bij KWF Kankerbestrijding verschoven naar 12 augustus 2020. Als u van plan bent binnenkort te starten met een klinische studie, en gebruik wilt maken van de ondersteunende diensten van het trialbureau, dan kan een trialconsulent u helpen bij het opstellen van een passende offerte. De trialconsulent kan u ook adviseren bij het invullen van de subsidieaanvraag voor wat betreft de dienstverlening van IKNL.

Bij de financieringsaanvraag is het onder andere mogelijk om subsidie aan te vragen voor centraal en lokaal datamanagement, monitoring van klinische studies, ondersteuning van het indieningsproces op centraal en lokaal niveau en voor het uitvoeren van Quality of Life. Ons trialbureau kan deze diensten voor u verzorgen, een inschatting maken van de benodigde financiering en hulp bieden bij het verwerken in de subsidieaanvraag. Als u gebruik wilt maken van de diensten van IKNL, vraag dan zodra het mogelijk is een offerte aan. 

Ondersteuning bij subsidieaanvraag 

De huidige subsidieronde van KWF Kankerbestrijding is verschoven naar 12 augustus 2020. Als u gebruik wilt maken van de diensten van IKNL laat dit dan zo snel mogelijk weten via trialbureau@iknl.nl. Het is belangrijk om bij uw verzoek dit inventarisatieformulier in te vullen inclusief een zo volledig mogelijk pakket definitieve studiedocumenten, zoals protocol, CRF’s, patiënten informatiebrief en een korte samenvatting van de studie.  

Mocht het voor u niet haalbaar zijn uw verzoek zo volledig mogelijk aan te bieden voor de KWF-deadline, en u wilt toch gebruik maken van onze ondersteunende diensten, dan verzoeken wij u dit zodra het mogelijk is kenbaar te maken. De trialconsulenten nemen dan contact met u op om te beoordelen of er een mogelijkheid is een afwijkende termijn van aanleveren af te spreken, zodat IKNL een offerte met passende ondersteuning kan garanderen.  

Bij verzoeken die zonder vooraankondiging of niet volledig zijn aangeleverd, kunnen wij helaas geen tijdige aanlevering van offertes garanderen. 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe publicatie onthult verband tussen inkomen en kankerdiagnoses

Kanker en sociaal-economische status Het is bekend dat mensen met een laag inkomen gemiddeld 7 jaar korter leven en 22 jaar eerder een minder goede gezondheid ervaren dan mensen met een hoog inkomen. Dit heeft ook betrekking op het risico op kanker. Vandaag publiceert Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) het eerste deel van een drieluik over sociaal-economische status (SES) en kanker, waarbij SES staat voor de maatschappelijke positie die iemand inneemt vaak gemeten naar inkomen of opleiding. In dit eerste deel wordt de relatie belicht tussen inkomen en kankerdiagnoses en tussen inkomen en het stadium van kanker bij diagnose. lees verder

Voorkom niet-passende zorg door vroegtijdige inzet gespecialiseerde palliatieve zorg

Arts meet bloeddruk op bij patiënt Een aanzienlijk aantal patiënten met levensbedreigende ziekten zoals kanker ontvangt potentieel niet-passende zorg in de laatste 30 dagen van het leven, zoals spoedeisende hulp-bezoeken, ziekenhuis- of IC-opnames of overlijden in het ziekenhuis. Dit blijkt uit een onderzoek van Manon Boddaert en collega’s, waarover onlangs gepubliceerd werd in het special issue ‘Palliative Care for Patients with Cancer’ van Cancers. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg aan het einde van het leven is een prioriteit voor patiënten en hun families en voor de volksgezondheid.  De onderzoekers onderstrepen het belang van vroegtijdige inzet van gespecialiseerde palliatieve zorg in complexe sitaties als integraal onderdeel van de reguliere zorg. lees verder