organisatie

Personeelservaring Clementine van Stiphout - senior communicatieadviseur

IKNL_Clementine_vanStiphout‘De zorg grijpt mij omdat het gaat over mensen. De professionals die er werken, zijn vaak bevlogen. In die bevlogenheid herken ik mezelf’

Na mijn studie Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht heb ik de studies Designmanagement en een postdoctoraal Merkmanagement aan de universiteit Groningen gevolgd. Twee jaar geleden heb ik een coachings- en trainingsopleiding gedaan. Daar heb ik veel geleerd over o.a. gesprekstechnieken.

Voordat ik in de gezondheidssector ging werken, heb ik bij verschillende organisaties gewerkt van marktonderzoekbureau tot kantoorinrichter. Ook heb ik een aantal jaren bij een communicatie- en designbureau gewerkt voor uiteenlopende klanten. Daar heb ik veel van geleerd bijvoorbeeld het vertalen van klantvragen in kort tijdsbestek, maar vooral ook de hoogste kwaliteit leveren binnen strakke deadlines. Iedereen die in de communicatie werkt zou eigenlijk bij een bureau gewerkt moeten hebben. Daar leer je echt alle kanten van het vak en werk je voor uiteenlopende sectoren.

In 2005 ging ik werken in de gezondheidszorg. De zorg greep mij meteen omdat het gaat over mensen en de professionals die er werken of gewerkt hebben, zijn vaak bevlogen. In die bevlogenheid herken ik mezelf: mensen willen helpen, hard werken en gaan voor kwaliteit.

Sinds april 2013 ben ik senior communicatieadviseur bij IKNL. Ik ontwikkel communicatiebeleid, stel communicatieplannen op, adviseer over communicatie bij de lancering en promotie van producten en diensten IKNL-breed. Daarbij kun je denken aan verbetertrajecten in de palliatieve zorg tot de regionale ziekenhuisrapportage.

Voor palliatieve zorg doe ik daarnaast communicatiemanagement; in afstemming met de managers inplannen en overall coördineren van de communicatieactiviteiten door het jaar heen. Voor mij is het belangrijk dat ik mezelf blijf ontwikkelen in mijn werk, dat er voldoende uitdaging is. Bij IKNL krijg je de ruimte om zelfstandig te opereren, maar dat moet je wel kunnen. Ik vaar daar wel bij en vind het leuk om te pionieren. 

Nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

informatie
Vragen? Neem contact op met IKNL
t 088 234 60 00

volg ons: