icoon_cijfers

aanvullende procedure wetenschappelijke toetsing

Voor een aantal kankersoorten zijn de data uit de NKR onderdeel van een landelijk register. Deze registers worden door IKNL in samenspraak met landelijke multidisciplinaire werkgroepen gevoerd. Indien uw aanvraag gegevens één van deze kankersoorten betreft, met het doel om hier wetenschappelijk onderzoek mee uit te voeren, dienen zowel de Commissie van Toezicht (CvT) als de wetenschappelijke commissie van het betreffende register de aanvraag te beoordelen. Deze procedure geldt niet voor behandelaars die een bestand opvragen met gegevens van eigen patiënten.

Slokdarm- en maagkanker
Het slokdarm-maagkankerregister wordt gevoerd door IKNL en de Dutch Upper GI Cancer Group (DUCG). Om uw aanvraag te laten toetsen vult u het contactformulier gegevensaanvraag rechts op de pagina in én stuurt u uw onderzoeksvoorstel naar gegevensaanvraag@iknl.nl (gebruik hiervoor het template van de Dutch Upper GI Cancer Group).

Een adviseur van de afdeling NKR-analyse van IKNL neemt vervolgens contact met u op om de aanvraag door te spreken. In overleg wordt een aanvraagformulier ‘gegevensverstrekking NKR’ opgesteld. Het door u ondertekende formulier stuurt u samen met het definitieve onderzoeksvoorstel naar zowel gegevensaanvraag@iknl.nl als projectaanvraag@ducg.nl. Dit dient uiterlijk 8 weken voor de eerstvolgende wetenschappelijke vergadering van de werkgroep te gebeuren. De vergaderdata vindt u op de website van de Dutch Upper GI Cancer Group.

Na een positieve beoordeling door de wetenschappelijke commissie wordt uw onderzoeksvoorstel geagendeerd op de wetenschappelijke vergadering van de DUCG. Tijdens deze vergadering is het de bedoeling dat u een korte presentatie geeft over het onderzoeksvoorstel. Het onderzoek kan doorgang vinden indien 80% van de uitgebrachte stemmen op de wetenschappelijk vergadering het voorstel ondersteunt.

Alvleesklierkanker

Het alvleesklierkankerregister wordt gevoerd door IKNL en de Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG). Meer informatie over het indienen van aanvragen volgt z.s.m.

Hersentumoren

Het hersentumorregister wordt gevoerd door IKNL en de Dutch Brain Tumour Registry (DBTR). Meer informatie over het indienen van aanvragen volgt z.s.m.

Hematologie

Meer informatie over het indienen van aanvragen volgt z.s.m.
Nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

gegevensaanvraag
Vul uw contactgegevens in via onderstaand formulier
informatie
Vragen? Neem contact op met IKNL
t 088 234 64 00

volg ons: