Pers

Bent u journalist of redacteur en heeft u een vraag over onderzoek naar organisatie van de oncologisch zorg? Wilt u weten hoe vaak een bepaalde tumorsoort voorkomt in Nederland? Hoeveel patiĆ«nten vijf jaar na de diagnose nog in leven zijn en de verschillen hierin per tumorsoort? Of heeft u vragen over registratie van en onderzoek naar palliatieve zorg? Vraagt u zich af hoe de palliatieve zorg in Nederland is georganiseerd en hoe partijen samenwerken om de kwaliteit te verbeteren? Voor deze en andere vragen kunt u bij ons terecht. 

Neem voor deze vragen contact op met woordvoerder Akke Albada, 06 18 41 86 67.

Zijn de woordvoerders niet bereikbaar en heeft uw vraag spoed?
Bel dan het hoofd communicatie: Pien ter Haar - 06 53 24 52 51 

Cijfers en grafieken over kanker 

Landelijke gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) zijn openbaar toegankelijk. Op NKR Cijfers kunt u de incidentie, overleving, prevalentie, sterfte en kans voor elk kankertype selecteren. Met bronvermelding kunt u gebruik maken van deze cijfers en grafieken. De persvoorlichter is graag bereid om deze cijfers toe te lichten.  

Beeldmateriaal 

Voor mediadoeleinden is rechtenvrij beeldmateriaal beschikbaar. Heeft u andere formaten nodig, neem dan contact op met de persvoorlichter.

Persberichten  

Wilt u de IKNL-persberichten ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Akke Albada onder vermelding van uw naam en het medium waar u voor werkt. 

De impact van kanker reduceren door slim en veilig data combineren

TNO en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) slaan de handen ineen en gaan samenwerken op het gebied van innovatieve AI-oplossingen voor de zorg. Daarmee komen nieuwe, betere manieren beschikbaar om uit steeds grotere hoeveelheden data inzichten te genereren die helpen om de impact van kanker te reduceren. De samenwerking werd beklonken tijdens een gezamenlijke sessie.

lees verder

IKNL realiseert eerste open source oplossing van de Personal Health Train

Ontwikkelaars en data scientists van IKNL hebben een software-oplossing ontwikkeld voor de Personal Health Train, een manier om te leren van data zonder deze data te verplaatsen. Zo is het mogelijk om complexe algoritmes uit te voeren op data die beheerd worden door verschillende organisaties, waarbij de privacy beschermd is. Daarnaast richtte IKNL een open source community op waardoor andere partijen kunnen deelnemen aan de (door)ontwikkeling van de oplossing of daarvan gebruik kunnen maken. 

lees verder